Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Gość Sil√eR

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Nudzi mi się, więc postanowię może coś stworzyć ^_^

Mam nadzieję, że już wcześniej nie powstał inny temat przedstawiający to anime ^^

Gakusen Toshi Asterisk jest to i czemu nie miałoby być RKnC na MPC? ;)

SUVgDaq.png

Alternatywny tytuł: A Chivalry of the Failed Knight

Żródło: LN (dla niedouczonych chodzi o Light Novel :3)

Gatunki: Akcja, fantasy, komedia, romans (...)

Tematyka: Harem

Rodzaj: TV

Rok produkcji: 2015

Status: Emitowane

Ilość odcinków na chwilę obecną: 3

Nadchodzący odcinek: 2d 13h

OPIS:

Magiczni Rycerze to współcześni magowie, którzy walczą za pomocą magicznie przywołanej broni, będącej fizyczną manifestacją ich dusz. Ikki Kurogane uczęszcza do specjalnej szkoły dla Magicznych Rycerzy, przezywany jest tam jednak „Porażką Rycerza” albo wręcz „Najgorszym Możliwym”, ponieważ nie posiada on żadnych magicznych umiejętności i, jak można się domyślić, nie pomaga mu to w nauce. Jednakże pewnego dnia zostaje wyzwany na pojedynek przez Stellę, zagraniczną księżniczkę oraz najlepszą uczennicę placówki. Stawka zaś jest poważna: pokonany będzie musiał do końca swego życia być posłuszny zwycięzcy.

Moja opinia, wrażenia po skończeniu 3 odc. 

Będzie tutaj też kilka tych samych informacji, o których pisałem w innym temacie.

Seria na pewno nie jest mega oryginalna (dobra dla tych, którzy mają mało podobnych produkcji zaliczonych, gustują mniej lub bardziej w takich gatunkach) co już widać na samym początku. Magia + ecchi + harem + zarys fabuły itp. Jeszcze na dodatek w tym samym sezonie powstało inne, prawie identyczne na pierwszy rzut oka (właśnie Gakusen Toshi Asterisk) Jednakże po obejrzeniu 3 odc. muszę stwierdzić, że anime ogląda się całkiem przyjemnie. Uśmiałem się podczas oglądania 2 i 3 odc. (czyżby mi do szczęścia tak niewiele było trzeba - niektórzy mogą pomyśleć, starzy wyjadacze hasztag @1373230489-U611928.pngselweron .. zrobiłem to like a Buki... którego nie lubię... no dobra, trochę jednak lubię i od czasu do czasu coś od niego obejrzę. Dobra, mniejsza o to ) W przeciwieństwie do Absolute Duo (które miałem porzucić, ale dotrwałem do końca) lub Kuusen Madoushi Kouhosei no Kyoukan (nie wytrzymałem i porzuciłem... mooże kiedyś dokończę, ale na teraz - bardzo w to wątpię szczerze mówiąc) wydaje się być zwyczajnie lepsze. Bardziej mi się też podoba niż Gakusen Toshi Asterisk. Ładnie wyglądające pojedynki, kreska nie razi w oczy, OP nie najgorszy, główny bohater nie jest największą ciotą pod słońcem. Haremik mi się tutaj podoba.

SPOILER

BmOo0QL.jpg

20WS1Dq.jpg

lOsBya2.jpg

Skoro do ,,kieszonkowego tygrysa" się przekonałem, a sama Toradora należy do mojej TOP'ki obok innych produkcji, także ... Obecność trap'a jakoś niezbyt mi przeszkadza. Japońce lubią dawać takie rzeczy do ,,chińskich bajek" Żeby była jasność - nie wymagam od tego, Bóg wie czego, poprzeczka jest nisko ustawiona. Chce się przy tym w miarę dobrze bawić, nacieszyć pojedynkami, pośmiać, coś nowego będzie? coś mnie zaskoczy, coś innego niż w innych, podobnych anime? Może jednak... albo jak zwykle zepsują całkowicie. To 22-23 min w tygodniu mogę na to poświęcić. Why not?

Ogłoszenia parafialne

(Nie jestem twórcą tego projektu)

Kto już pełnoletni jest, głosować może na: ...

Y   :makka: Y

_|     |_

KdX2Lr4.png

Ktoś zgubił ,,r" no cóż. 

Dziękuję za uwagę. Mam nadzieję, że się podobało. Czekam na Wasze komentarze :)

Opublikowano

­@Burned123

Może zbyt przesadzone, ale mi się akurat to podobało. Czemu? ... Jeden z możliwych powodów: dlatego, że takie sceny w obejrzanych przeze mnie anime bardzo rzadko się zdarzały, praktycznie w ogóle + zachowanie głównego bohatera na samym początku

jak zobaczył tą laskę w bieliźnie

Fajna, śmieszna tsundere. Jej zachowanie jakoś mocno nie drażni oglądającego, przynajmniej mnie

Ona jest zmuszona do rozebrania się, bohater ją przytula później, a ona nie wyglądała jakby się tego mocno wstydziła, nie dała mu w mordę etc... no dobra, dała raz, ale na samym początku :P

scena w restauracji

ze śmietaną na twarzy

haha

Jedna ze scen walki, która mi się podobała:

OST - ciarki na plecach.

Z czego jestem jeszcze zadowolony?

to dziewczyna jest służącą chłopaka i się do tego przyznaje publicznie, mimo bycia tsundere

Raczej we wszystkich anime, które obejrzałem do tej pory było inaczej, na odwrót.

Nie wiem jak będzie z GTA, ale Kuusen Madoushi Kouhosei no Kyoukan były o wiele gorsze (do końca zostały jakieś 6 odc.) W Owari no Seraph w niektórych starciach była o wiele słabsza animacja. Swoją drogą mogliby zacząć tłumaczyć na PL Chu Feng Bee Widziałem kilka scen i pojedynki, strzelaniny wyglądają bardzo fajnie.

Myślę, że warto dać szansę (zwracam się do tych osób, które chociaż trochę interesuje taka tematyka)

PS. Burned, też czekam na ten pojedynek ;)
Opublikowano

nie jestem ostatnio na bieżąco z wieloma produkcjami, ale takie tytuły jak ten pomijam, bo jest za bardzo schematyczny

jeśli mam być szczery, to schemat szkolny z magią etc. stał się już nudny i męczący

brakuje oryginalnych anime z jakimś elementem, który jest potężny, na przykład onepunchman ma tak dobre walki, że mam ciary na całym ciele

Opublikowano

@themce

Co do One Punch Man - walki widowiskowe, parodia, komedia. Na to powinien być największy nacisk. Ciary na plecach na widok walk, płakać ze śmiechu itp. Po 3 odc. mimo tych widowiskowych walk, anime staje się z lekka nudne. Wiem, że tytuł to One Punch Man, ale rozwalać wszystkich 1 ciosem? :( ... Też mi walki po kilka sekund. Później ma być o wiele lepiej. Poczekam i ocenię :)

Oprócz tego anime ma ładną kreską, OP po którym jakoś mocno uszy nie bolą. 

Co do schematu szkolnego z magią - ooj tak. Bardzo dużo anime ma coś takiego. Stało się to trochę nudne, męczące. Jednakże mogą być 3 anime z magią i szkołą: jedno słabe, drugie dobre, a trzecie genialne. Mimo tego schematu, mogą się wyróżniać w czymś innym. Tak jak już napisałem w innym temacie. Nie mogą tworzyć coraz to oryginalniejszych produkcji w nieskończoność... Może jakby spróbowali to coś by z tego było. ­Niektórzy może boją się tworzyć coś nowego bo nie wiadomo jak się to przyjmie i czy będzie z tego zysk (starzy wyjadacze mogliby być z tego zadowoleni, że wyszło coś nowego - innego) Trudno powiedzieć. Jakie anime by nie wyszło, co Ja bym nie napisał to na wszystko, zawsze się znajdzie jakieś ,,ale"

Opublikowano

@Sil√eR

mnie aktualne 3 odcinki onepunchmana mega nakręciły i chcę więcej, o gustach się nie dyskutuje i każdy może odbierać to inaczej

ale wydaje mi się, że akcja w 3 odcinku nie jest nudna, nie będę spoilerował, ale mi się osobiście podobało :)

Opublikowano

Dla mnie się przyjemnie ogląda, bo tylu obejrzanych seriach nie mam pozostaje mi tylko rewatchować te bardzo dobry lub oglądać własnie takie które są przyjemne dla oka, zabawne i odprężające.

Albicoolvod->Katatuki

d64cee27e8dd47f0bbd3738cee5a7cce.png

Opublikowano

nie jestem ostatnio na bieżąco z wieloma produkcjami, ale takie tytuły jak ten pomijam, bo jest za bardzo schematyczny

jeśli mam być szczery, to schemat szkolny z magią etc. stał się już nudny i męczący

brakuje oryginalnych anime z jakimś elementem, który jest potężny, na przykład onepunchman ma tak dobre walki, że mam ciary na całym ciele

Nie, schemat szkolny z magią nie jest nudny i męczący.

Japońce po prostu tworzą to tak żeby pokazywać w kółko to samo i to samo, więc wydaje Ci się że jak magia to z góry będzie tak samo. I w sumie masz rację w tym przypadku.

@Sil√eR

mnie aktualne 3 odcinki onepunchmana mega nakręciły i chcę więcej, o gustach się nie dyskutuje i każdy może odbierać to inaczej

ale wydaje mi się, że akcja w 3 odcinku nie jest nudna, nie będę spoilerował, ale mi się osobiście podobało :)

Wątek pierwszy z laboratorium, to dopiero początek! Najsłabszy w całej serii wątek prawdopodobnie!

Im dalej tym lepiej!

Next ep, superspeed sonik! Rywal próbujący dorównać mc!

Później, organizacja! Trochę powagi i początek wspinaczki w hierarchi herosów!

Później, King! Zdecydowanie najśmieszniejsza postać która razem z mc trzyma tu największy komedyjny poziom

Do tego w super wydaniu dziunia-mafijna z rank B i jej rank S loli.. loli? siostra z pięknymi oczkami i mam nadzieję seiyuu!

W międzyczasie, władca galaktyki. Widowiskowe sceny nad miastem, w mieście, na księżycu.

A wszystko pieczętuje wątek z Garou, gdzie

wszystkie nasjilniejsze osobistości z organizacji chroniące ziemię padają i niektóre w końcu zauważają, kim jest ten łysy na którego mieli ciągle wyjebane! A reszta myśli że to King. HEHE

Ogólnie im dalej tym więcej mc się wysila. Na początku jednym ciosem, później jedną techniką, później dwoma, and so on..jak do tej pory w PAINT (old) version na Garou zużył dość sporo ciosów, bodajże 1 zwykły i 2 techniki albo lekko więcej już nawet nie pamiętam.

Opublikowano

Więc mówicie, że warto obejrzeć?

Po 1 odcinku jestem dość neutralnie nastawiony, co prawda główny bohater nie jest tzw. pizdą, który lamentuje nas swoim życiem, a nawet zdarzyło mu się powiedzieć coś mocnego. Szczerze powiedziawszy @1373230489-U611928.pngselweron zachęcił daniu szansy temu tytułowi, także nie skreślam z listy :P

gfgdf

Opublikowano

Więc mówicie, że warto obejrzeć?

Po 1 odcinku jestem dość neutralnie nastawiony, co prawda główny bohater nie jest tzw. pizdą, który lamentuje nas swoim życiem, a nawet zdarzyło mu się powiedzieć coś mocnego. Szczerze powiedziawszy @1373230489-U611928.pngselweron zachęcił daniu szansy temu tytułowi, także nie skreślam z listy :P

Pozniej sie dowiesz wiecej o bohaterze, ze to jednak nie tzw. pizda i robi swoje, by pokazac na co go stac xP

Albicoolvod->Katatuki

d64cee27e8dd47f0bbd3738cee5a7cce.png

Opublikowano

Tzn zeszliśmy trochę na offtop bo ja to pisałem o opm

Co do rakudai to poza tym że jest to do bólu kopia innych magicznych anime, to jednak warto obejrzeć z dwóch powodów:

- jest niby gore, tak więc robi się miejscami poważnie o dziwo

- jest matrix (walka już wklejona która pięknie została zrobiona i nigdzie indziej w anime raczej takiej nie znajdziesz)

@themce @Sil√eR

Ja tylko przeżywam, raz że spojlery są niedokładne, a dwa że wcale tak pięknie to nie wygląda - po prostu próbuję siebie chyba przekonać a nie Was :D I chyba nie bardzo mnie zrozumieliście, ale jako że @armoro na pewno weźmie sobie to do serca i wszystko wycytuje to nie muszę siebie ani Was poprawiać :)

Opublikowano

@1373230489-U611928.pngselweron

Gore? Byłoby super :3 im więcej, tym lepiej.. szkoda, że to tylko niby­

Co do tego matrixa - ile około trzeba czekać na coś takiego? :D .. nigdzie nie znajdę? Oo. Zaciekawiłeś :3 

Opublikowano

ref ;) i przy okazji: Do 5 odc. zostało 6d, 14h

@Burned123

Jak ktoś lubi on-lajny to 4 odc. jest na animezone z ang. napisami.

Tak sobie czytam te komentarze: ,,Podoba mi się to że nie idą kropka w kropkę z mangą, tylko dodają coś swojego żeby wyglądało że Ikki ma powody do walki" ,,Skoro zmieścili tą walkę w 4 odcinku..." ,, to pierwsze anime które swoją mange kładzie na łopatki no po prostu boskie.zmienili prawie wszystko na lepsze z mangą" ,,Anime jest godne" ,,Bohater wybrał

już swoją ukochaną

,,Prawda, "pizdowatość" głównego bohatera to największy problem w tego typu anime. Tutaj na szczęście ten schemat jest pomijany" to od razu nie mogę się doczekać na PL napisy :P 

Opublikowano

Co do walki:

+

walka się zaczęła i skończyła w tym odcinku

+

ten głupi przeciwnik dostał za swoje

+ OST 

+/-

Stella krzyczy na widok leżącego Ikkiego. To nawet fajnie wyszło, ale bohater dostaje wpier* a potem dziewczyna wstaje, krzyczy i tutaj power-up Już nawet nie patrzę na tą logikę w anime. Musiałbym chyba w takim razie wielu produkcjom ,,chińskim" obniżyć ocenę. Swoją drogą lepiej  taki power-up niż przez dotykanie cycków jak w DxD xD 

+ walka efektywna

Pod koniec anime

+/-

Stella pocałowała Ikkiego.... ale tylko w policzek :(

Opublikowano

Obejrzałem dziś 3 kolejne odcinki :P 

Mam wrażenie, że już coś podobnego widziałem nawet w tym sezonie (mam tu na myśli Taimadou Gakuen 35 Shiken Shoutai). Jednak znów udowodniłem sobie, że nie warto zniechęcać się po 1 odcinku. Anime nie jest złe, nie wieje nudą, ale świetne to to też nie jest. Zaskoczyła mnie postać siostry Ikkiego - no bo kto by się czegoś takiego spodziewał ? :D Ale nie przeszkadza mi to. Również ciekawą postacią jest Stella, a raczej co zrobiła pod koniec 4 odcinka 

Nie pamiętam czy w jakimkolwiek ecchi tsundere już na samym początku pocałowałaby gł. bohatera.

Nawet pojawia się jakiś rozlew krwi, więc nie narzekam. Cóż to tylko 24 min w ciągu tygodnia, więc obejrzę do końca :P 

Co do samego 4 odc. oraz power-upa

Ikki obrywa, wszyscy się śmieją i dobrze bawią. Stelli to przeszkadza, wiec krzycząc motywuje Ikkiego. Znana sytuacja. Jednak co mnie przeszkodziło to, że nim skończyła krzyczeć to Ikki od razu wstało, i stał się super mocny. Ale nie będę szukał logiki tam, gdzie występuje magia xD

OP nawet ok, taki mroczny... Szkoda, że samo anime już nie :/ 

gfgdf

Opublikowano

@indywidualistaA

No to 5 odcinek.

Trochę neutralny. Dramatu nie było, komedii trochę. Za to było więcej całowania, i to nie w policzek xD Nieźle

Anime nie powinno dostać ode mnie mniej niż 7/10. Mam nadzieję, że będzie tylko lepiej ;)

­

Opublikowano

@indywidualistaA

No to 5 odcinek.

Trochę neutralny. Dramatu nie było, komedii trochę. Za to było więcej całowania, i to nie w policzek xD Nieźle

Anime nie powinno dostać ode mnie mniej niż 7/10. Mam nadzieję, że będzie tylko lepiej ;)

­

jak ni umisz dawac spoileruf to nie dawaj kappa

obejrzałam RKnC 5 odcinków i 2 GTA i muszę stwierdzić że GTA jest lepsze imo pod każdym względem lepiej się prezentuje od RKnC, co nie znaczy że RKnC też jest dobre :D 

­

ItgMSFz.gif­

• 2 tygodnie później...
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Czemu nie przypomnieliście, abym to odświeżył? :(

Jestem po 10 odc. Rakudai. Walka była wręcz genialna <3 (animacja i te sprawy) Szkoda tylko, że ani w K, ani w Owari czegoś takiego nie ma. Epickość mniejsza niż w Nanatsu no Taizai czy One Punch Man, ale i tak się podobała. 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...